sprite
OCMW Zemst

Dienst vrijwilligerswerking

Je wereld groeit met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is inspirerend, versterkt je als mens en draagt bij tot een warme samenleving. Je betekent iets voor je medemens en je beleeft er zelf plezier aan.
Het OCMW Zemst kan al jaren rekenen op een groot vrijwilligersteam om zijn werking te versterken. Momenteel werken wij met een honderdtal vrijwilligers. Hun hulp is niet meer weg te denken binnen onze organisatie en laat ons toe de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren.
Ons doelpubliek is zeer divers. Mensen van alle leeftijden, uit allerlei lagen van de bevolking, met verschillende achtergronden en uit allerlei culturen.
Ook de taken van onze vrijwilligers zijn zeer uiteenlopend. Het gaat onder andere om praktische, ondersteunende, begeleidende, organiserende en vele andere taken.
Momenteel werken wij met vrijwilligers binnen volgende diensten:

Binnen het OCMW worden er regelmatig nieuwe initiatieven uitgewerkt waarbij wij ook graag een beroep doen op vrijwilligers. Naast de meerwaarde die het vrijwilligerswerk biedt voor onze organisatie en de samenleving streven wij ernaar dat de inzet ook een grote meerwaarde betekent voor de vrijwilligers zelf. Wij zorgen voor:

  • Een zinvolle vrijetijdsbesteding die aansluit bij je interesses
  • Een gevoel van welzijn
  • De kans tot actief burgerschap dat bijdraagt tot een warme samenleving
  • Je maakt deel uit van onze dynamische groep van vrijwilligers
  • Respect en waardering
  • Je beslist zelf welk engagement je aangaat
  • Vorming, begeleiding en ondersteuning
  • Een degelijke verzekering

Om de kwaliteit van onze dienstverlening optimaal te houden en voor de oprichting van nieuwe projecten zijn wij steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Overweeg je om als vrijwilliger aan de slag te gaan of wil je gewoon wat meer informatie, twijfel dan zeker niet om contact op te nemen met onze vrijwilligers coördinator. Zij geeft je meer informatie over de mogelijkheden binnen de organisatie en geeft je antwoorden op eventuele vragen. Indien gewenst gaat zij samen met jouw op zoek naar hoe jij een positieve bijdrage kan leveren tot een warme samenleving en dit rekening houdende met jouw motieven, interesses, vaardigheden en talenten. Zeker doen!

De afsprakennota in verband met Vrijwilligerswerking kan je hier downloaden.
Contact:
Vrijwilligerscoördinator Erika Sergeant
Hoogstraat 69
1980 Zemst
Tel 015 61 87 23

erika.sergeant@zemst.be

Bereikbaar: alle dagen van 9 tot 12 uur

Contact

OCMW

Hoogstraat 69

1980 Zemst

T 015 61 87 10

F 015 62 03 62

E info@zemst.be